Supermercato.

In de buurt van mijn dorpje zijn maar liefst 3 supermarkten, allemaal onderdeel van grote en bekende ketens in Italie, of althans in dit deel van Italie. Allemaal gelegen binnen een cirkel van 5 kilometer.
Net als in Nederland is het er eigenlijk altijd wel druk, niet te druk, maar druk. Het aanbod is in de meeste supermarkten aan elkaar gelijk, het uiteraard in presentatie, aankleding en het exacte aanbod van de waar. Zodoende ontwikkel je toch een voorkeurswinkel. En die heb ik dus ook.
Maar wat opvalt bij alle 3 supermarkten is dat naast iedere supermarkt een Bar is. En ik bedoel een echte bar, waar alles wat een bar te bieden heeft, te krijgen is. Dus niet een koffieapparaat met 2 stoelen zoals in de Nederlandse supermarkten, nee, een echte bar. 

Dus als je aan het eind van de dag je boodschappen doet en je daarmee klaar bent en alles in de auto staat, is er niets beters te doen dan nog even bij de bar binnen te wippen en een heerlijk glas witte wijn (Vermentino of Vernaccia) te drinken. Tegen die tijd staan naar goed Italiaans gebruik op de bar alles snacks ("spuntini") klaar, zoals dat heet "van de zaak". En dat spreekt de Nederlander in Italie dan weer aan, haha.




Reacties

Populaire posts