Pisa (1)

Iedereen kent Pisa, de Scheve Toren is wereldwijd waarschijnlijk net zo tastbaar beroemd als de Matterhorn, de Chinese Muur, het Colosseum en de Eiffeltoren. Een echt "landmark".
Normaal gesproken bereik je de Scheve Toren door (vanaf de parkeerterreinen) via een poort het Piazza dei Miracoli te betreden en dan in de verte de 3 hoofdgebouwen van dit plein te aanschouwen. Naast de Scheve toren ("Torre Pendente") zie je dan de Dom en het Baptisterium, eveneens heel mooi, maar altijd minder overdonderend dan de Scheve toren. Als je de toren bekijkt vanuit alle hoeken, zie je de verschillende gradaties van scheefheid, heel bijzonder en hij staat echt serieus uit het lood. Probeer in ieder geval een keer de Toren te beklimmen, je loopt echt scheef, haha.

Waar de meeste mensen niet aan toekomen in de drukte van het plein is een bezoek aan het Camposanto Monumentale en dat wil ik bij deze graag de lezers onder de aandacht brengen. Het is de ommuurde begraafplaats aan de zijkant van het gebied. De muren zijn bedekt met fresco's en er is een grote verzameling van Romeinse beelden en sarcofagen te bewonderen. Echter het meest waardevolle is de rust die dit monument uitstraalt en die je zult ervaren als je binnenin onder de galerijen loopt. En dat terwijl buiten duizenden mensen zich vergapen aan de scheve toren.....




Reacties

Populaire posts