Forte dei Marmi, "nell' inverno"

Begin december op een zondag rijden wij naar de kust, het was mooi weer landinwaarts, maar de kust naderend begon het te regenen.
Forte is een bekende badplaats in de Versilia, een van de luxere stranden van Italie, bezocht door de Italiaanse jetset en de "betere" Italianen uit Milano, Firenze, Lucca, Pisa, Prato, Pistoia, etc. De winkels zijn er ook naar: Gucci, Dolce, Tod's, Colmar, allemaal zitten zij er en allemaal ook in de winter op zondag geopend.
Italianen houden van het strand in de zomer, maar ook in de winter, ideaal om te wandelen, bijna zonder uitzondering met het hondje (met rugdekje tegen de kou): zien en gezien worden, dure jassen, alleen maar merkkleding, hippe mutsjes.
Er was deze zondag een Kerstmarkt, en een gewone markt, door het slechte weer niet heel druk, maar net voldoende "ambiente natale".
Dus snel naar ons restaurant: La Cucina del Giardino. Een fantastische keuken, mooie wijnen, smaakvol aangekleed en aardige kerels in de bediening. Kortom een top lunch bestaande uit zelfgemaakte pasta, een truffelpasta, de huisgemaakte dolce toe en de Chianti van Nipozzano. 
Daarna net als zoveel Italianen een wandeling door het dorpje en langs het strand. Hier en daar een mooi beeld en aan het strand zie je de verlaten, kleurige, badhokjes van de bagno's, wachtend op de komende zomer.
Forte gaat nooit vervelen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts