Corona verlengd.....

Inmiddels leven wij in februari 2021 en is er nog geen zicht op een terugkeer naar Toscane.

Zoals op onderstaande foto zal ons dorp er waarschijnlijk uit zien, of in ieder geval in bepaalde periodes uitgezien hebben: uitgestorven. De winkels dicht en ook de Bar dicht.




De laatste keer dat wij in Montefoscoli waren was afgelopen oktober. Inmiddels ruim 4 maanden verder en ik ben heel erg benieuwd hoe het er voor staat. Hoe is het met de inwoners, met de slager, zijn er mensen die hebben geleden onder de corona pandemie? 

Ik heb gehoord dat er sneeuw is gevallen in de regio en dat de horeca in Italie weer beperkt open is, althans het kan verschillen per regio en per periode. Wij weten allemaal hoe belangrijk de Bar is, daar treffen de mensen elkaar voor hun dagelijkse praatje en het lezen van de (sport)krant.

Als je gewend bent een aantal keren per jaar naar Italie af te reizen, is deze lange periode een beetje afzien. En dat zijn wij allemaal bereid te doen, in de hoop dat in het voorjaar en de daaropvolgende zomer de corona epidemie zodanig onder controle is, dat het reizen weer toegestaan is.

Want wij missen natuurlijk  la dolce vita: een heerlijke "bistecca", een smakelijke risotto, een glas Chianti of Bolgheri en de ham en kaas uit Parma en natuurlijk onze lokale Martelli pasta trots uit Lari.

Laten wij hopen dat vanaf a.s. april weer richting Italie kunnen, om te genieten van deze heerlijkheden....


Reacties

Populaire posts