Terugblik 2021 (2)

Medio september wederom naar Italie. Dit keer was de route per vliegtuig naar Milano, vandaar per auto naar Cremona. Een prachtige, welvarende stad in de Po-vlakte, vooral beroemd door haar viool historie. Diverse beroemde vioolbouwers komen uit deze stad, de beroemdste is natuurlijk Stradivario. Hem kom je overal tegen in de stad, alsook veel vioolbouw werkplaatsen. Het ontmoetingspunt is het Piazza del Commune met haar beeldschone Dom (de facade), waar tegenover zich een paar grand cafes bevinden, waarvandaan je alles en iedereen kunt gadeslaan. Naast de Dom bevindt zich de Torrazo, 112 meter hoog, zeer de moeite waard deze te beklimmen (conditietest).

Na dit bezoek naar Montefoscoli: de rust zelve, heerlijk, toch weer leuke tripjes gemaakt, w.o. Lari, waar ik gegeten heb in een charmant eethuisje, met haar eigen kaaskelder. Ook zette de gastvrouw na de lunch de fles Amaro di Lari op tafel, pittig spul voor de namiddag. Maar zo aardig en hartelijk! Vandaar ben ik doorgereden naar Casciana Alta, waar je rustig een uurtje van het uitzicht kan genieten.

Ook heb ik eens het strand van Vecchiano bezocht, een verlaten strand vlakbij Pisa en eigenlijk het laatste zuidelijk stuk strand van de Versilia. Het ligt ook aan de monding van de Serchio, die min of meer naast de Arno loopt. Het is verlaten en slechts bezocht en of bewoond door vissers in oude bootjes en een paar huisjes. Het strand kent veel dode struikgewassen en is daardoor minder aantrekkelijk voor het zonnen. Je kunt vandaar teruglopen naar Viareggio, maar ja, dan moet je ook weer terug voor je auto......

Met een bezoekende vriend hebben wij rondje Toscane gereden, in Volterra bij Da Beppino gegeten. Bekende plek, maar dan heb je zomaar een slechte tref: meer dan goed eten, maar onvriendelijke bediening, jammer.

De terugreis verliep weer via Milano, en omdat de vlucht afgezegd werd, heb ik met een andere vriend in een werkelijk fantastische trattoria in Rozzano (zuidelijk van de stad) gegeten. Als je nog eens strandt in Milano, bezoek dan: Trattoria Burlagio, gewoon aan de drukke straat, maar binnen een gastronomisch hoogtepuntje.  







Reacties

Populaire posts